کارت تردد آسانسور و درب
کارت تردد برای کنترل دسترسی به آسانسور و درب ورود، همانند تگ جاسوئیچی، یک شناسه الکترونیکی هوشمند محسوب میشود. با فرکانس 13.56 مگاهرتز، این کارت امکاناتی چون غیرقابل کپی بودن، امنیت بالا، و ذخیره اطلاعات کاربر در حافظه تگ را فراهم میکند. قابلیت چاپ و حک طرح دلخواه روی کارت نیز از دیگر ویژگیهای آن است. این کارت RFID با قیمت خرید ارزان، به عنوان یک کلید الکترونیکی مورد استفاده در سیستمهای کنترل تردد مختلف، از جمله مترو، اتوبوس رانی، فروشگاهها و کنترل تردد ساختمانهای مسکونی مورد توجه قرار میگیرد.
کارت تردد RFID به عنوان یک شناسه الکترونیکی هوشمند، در سیستمهای کنترل تردد آسانسور و درب ورود به کار میرود. در ابتدا، مدیر کارت توسط دستگاه کنترل تردد صادر میکند. سپس، ساکنان میتوانند با استفاده از این کارت، حرکت آسانسور یا درب بازکن کارتی را فعال کنند. برای باز کردن درها، کافی است کارت را مقابل کارتخوان درب بازکن قرار داده و برای آزادسازی آسانسور، کارت را در نزدیکی سنسور گیرنده کارت دستگاه آسانسور قرار دهند.
انواع کارت RFID
کارت های تردد RFID که در اکسس کنترل ها استفاده می شود شامل دو نوع فرکانس می باشند.
هر دو نوع کارت از لحاظ شکل ظاهری و نحوه استفاده مشابه هستند و تنها در نوع حافظه و فناوری متفاوت می باشند.
- کارت 125 کیلو هرتز : فرکانس این کارت ها 125 کیلوهرتز است و نسل قدیمی آر اف آی دی می باشد که حافظه آن شامل یک شناسه ده رقمی است.
- کارت 13.56 مگا هرتز: فناوری جدید RFID مایفر (Mifare) نام دارد.
مایفر دارای فرکانس بالاتر 13.56 مگاهرتز است و دارای یک کیلو بایت حافظه با قابلیت ذخیره اطلاعات و رمزگذاری می باشد و از امنیت بسیار بالایی بر خوردار است.
کارت های مایفر معمولا در ایستگاههای مترو، اتوبوس رانی، هتل ها و همینطور در اکسس کنترل های حرفه ای ساختمان مسکونی استفاده می شوند.
اهمیت کارت های تردد غیرقابل کپی
کارت تردد برای درب بازکن کارتی و محدود کننده آسانسور کارتی استفاده می شود و در صورتی که از کارت 125 کیلوهرتز برای این کار استفاده کنید بعد از مدتی، تکثیر و کپی کردن کارت توسط ساکنین و تحویل نسخه کپی به دیگران تبدیل به یک معضل در ساختمان می شود.
در صورتی که کارت تردد ماناهور، غیرقابل کپی است در سیستم کنترل تردد ماناهور و تمام ساکنین کارت خود را باید از مدیر مجتمع تحویل بگیرند.